Prevalence of Salmonella enteritidis and S. typhimurium in marketed meat in Shahrekord in 2014

Zahedi, Mahshid. and Rahimi, Ebrahim. and Zahedi, Maryam. and Momtaz, Hasan. and shojaii, hasan. (2017) Prevalence of Salmonella enteritidis and S. typhimurium in marketed meat in Shahrekord in 2014. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences, 19.

[img]
Preview
Text
18.pdf

Download (624kB) | Preview
Official URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2899-fa.html

Abstract

زمینه و هدف: سالمونلا در انسان بیماری‌ های مختلف مانند تب روده، حصبه و شبه حصبه، عفونت خون و مسمومیت‌ های غذایی را ایجاد می ‌کند. گوشت و شیرخام از مهم ‌ترین منابع آلودگی انسان به سالمونلا می‌ باشند. از این رو در این تحقیق به بررسی آلودگی سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا اینترتیدیس گوشت ‌های قرمز و سفید خام در سطح شهرستان شهرکرد پرداخته شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 360 نمونه شامل 98 نمونه گوشت گاو، 36 نمونه گوشت شتر، 75 نمونه گوشت گوسفند، 62 نمونه گوشت بز و 89 نمونه گوشت مرغ، از مراکز عرضه شهرستان شهرکرد جمع آوری و از نظر آلودگی به سالمونلا به روش کشت، آزمون ‌های بیوشیمیایی و آزمون PCR مورد آزمایش قرار گرفتند. در ادامه سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا اینترتیدیس جدا شده از نظر ژن های حدت invA, rfbj, fliC, fljB, spV, sefA مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: در این تحقیق در مجموع 54 نمونه از 360 نمونه به گونه های سالمونلا آلوده بودند. بیشترین آلودگی در گوشت مرغ (64/31) در نمونه‌ گوشت گاو (26/13)، گوشت بز (06/8)، گوشت گوسفند (8) و گوشت شتر (5/5) مشاهده شد. از مجموع 54 جدایه سالمونلا، 24 ایزوله آلوده به سالمونلا تیفی موریوم و 20 ایزوله آلوده به سالمونلا اینترتیدیس و 10 ایزوله مربوط به سایر سروتیپ ‌های سالمونلا بود. بررسی ژن های حدت ایزوله ها نشان داد تمام آن ها حامل ژن های مورد بررسی بودند. نتیجه گیری: نتایج حاصله بیانگر این است که درصد قابل توجهی از نمونه های گوشت‌ های قرمز و سفید دارای آلودگی سالمونلایی هستند. از این رو لازم است با کنترل‌های بهداشتی و نظارت دقیق در کشتارگاه‌ ها از میزان آلودگی گوشت کاسته شود.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Salmonella tiphimurium, Salmonella enteritidis, Red meat, Chicken meat.
Subjects: WD Nutrition Disease and metabolic diseases
QU Biochemistry
Divisions: Reserach Vice-Chancellar Department > Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Depositing User: zahra bagheri .
Date Deposited: 01 Jul 2017 04:33
Last Modified: 06 Feb 2018 11:10
URI: http://eprints.skums.ac.ir/id/eprint/613

Actions (login required)

View Item View Item