Effect of Allium sativum L. extract on acid and pepsin secretion in basal condition and stimulated with vag stimulate in rat

Moradi, Mohammad-Taghi. and Kheiri, Soleiman. and Dehghan, Morteza. and Amini, Seyed Asadollah. and khadivi, Reza. and Yousefi, Hossein. and Hashemzadeh-Chaleshtori, Morteza. and shirzad, Hedayatollah. and Rafieian-Kopaei, Mahmoud. and Shahrani, Mehrdad. (2007) Effect of Allium sativum L. extract on acid and pepsin secretion in basal condition and stimulated with vag stimulate in rat. Journal of Medicinal Plants, 4 (24).

[img]
Preview
Text
1.pdf

Download (351kB) | Preview

Abstract

مقدمه: گياه سير با نام علمي sativum Allium از دسته گياهاني است كه به طور وسيعي در دنيا و خصوصاً در ايران به عنوان يك گياه معطر در طبخ غذاها و تهيه ترشيجات استفاده ميشود. شمار زيادي از مردم و نيز متخصصين در علوم داروهاي گياهي بر اين باورند كه اين گياه براي ناراحتيهاي گوارشي از جمله اختلالات گوارشي ناشي از عدم هضم مناسب غذا مفيد است. هدف: با توجه به نقش دارويي گياه سير در پيشگيري و درمان انواع بيماريها، استفاده از غذاها و ترشيجاتي كه در تهيه آنها از اين گياه استفاده ميشود رو به افزايش است. در اين تحقيق عصاره اين گياه بر ميزان ترشح اسيد و پپسين معده در موش صحرايي در شرايط پايه و تحريك شده توسط تحريك الكتريكي عصب واگ بررسي شد. روش بررسي: اين بررسي به صورت تجربي بر روي دو گروه 12 تايي موش صحرايي از نژاد ويستار صورت گرفت (گروه كنترل و گروه سير). حيوانات پس از بيهوشي توسط تزريق داخل صفاقي (ip (kg/mg 50 تيوپنتال سديم (نسدونال)، تراكئوستومي، لاپاراتومي و گاسترودئودنوستومي شدند. عصاره گياه سير كه در سرم فيزيولوژي 9/0 درصد حل شده بود با دوز kg/mg 100 از طريق مجراي گاسترودئودنوستوم به درون معده حيوانات گروه سير وارد شد. به منظور ايجاد تحريك عصب واگ، پس از آزاد كردن هر دو عصب واگ راست و چپ از غلاف كاروتيد، اعصاب واگ از منتهي عليه نزديك سر قطع شد. به وسيله دستگاه تحريككننده با ولتاژ 15 ميليولت، فركانس 4 هرتز و پهنا ms 1) ميليثانيه) تحريك الكتريكي عصب واگ صورت گرفت. ترشحات معده به روش شستشوي ترشحات معده به بيرون شامل «پايه اول، پايه دوم، تحريك الكتريكي عصب واگ و برگشت به پايه» به دست آمد. اسيد آن به روش تيتريمتري و پپسين اين ترشحات به روش آنسون بررسي شد. نتايج: عصاره متانولي گياه سير سبب افزايش معنيداري در ميزان ترشح اسيد (000/0 <p (و پپسين (05/0 <p (معده در موشهاي اين گروه نسبت به گروه كنترل گرديد. تحريك الكتريكي عصب واگ در گروه كنترل توانست ميزان ترشح اسيد (05/0 <p (و پپسين (05/0 <p (معده را به طور معنيداري افزايش دهد. تحريك الكتريكي عصب واگ در گروه سير نيز سبب افزايش معنيداري در ميزان ترشح اسيد (000/0 <p (و پپسين (05/0 <p (معده شد. ميزان ترشح اسيد و پپسين معده در دو گروه ارتباط معنيداري با جنس موشهاي صحرايي مورد آزمايش نداشت. نتيجهگيري: مصرف گياه سير در رژيم غذايي اثرات بسيار مفيدي در جهت كمك به هضم غذا دارد. توصيه به مصرف اين گياه در بيماراني كه اختلال گوارشي از نوع سوء هضم دارند بسيار سودمند خواهد بود. از طرفي ديگر، مصرف اين گياه و كليه فراوردههاي غذايي حاصل از آن در بيماراني كه دچار ناراحتيهاي گوارشي ناشي از افزايش اسيد و يا پپسين معده هستند منع مصرف دارد. بنابرين بيماران دچار ورم معده و اثني عشر و يا زخم معده و اثنيعشر به هيج وجهي مجاز به استفاده از اين گياه در رژيم غذايي خود نيستند.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: گلواژگان: عصاره متانولي گياه سير، اسيد معده، پپسين معده، تحريك الكتريكي عصب واگ
Subjects: WI Digestive System
QV pharmacology > QV 752 Pharmacognosy
Divisions: Reserach Vice-Chancellar Department > Medical Plants Research Center
Depositing User: zahra bagheri .
Date Deposited: 25 Sep 2017 04:18
Last Modified: 30 Apr 2018 06:54
URI: http://eprints.skums.ac.ir/id/eprint/5660

Actions (login required)

View Item View Item