Effect of Scorbic acid on Hyperlipidemia

Rafieian-Kopaei, M. (2001) Effect of Scorbic acid on Hyperlipidemia. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences, 3.

[img]
Preview
Text
11.pdf

Download (133kB) | Preview
Official URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-676-fa.html

Abstract

هیپرلیپیدمی یکی از مهم ترین ریسک فاکتورهای آترواسکروزیس می باشد که عامل مهمی در بروز بیماریهای قلبی و سکته مغزی است. اگر چه داروهای مفیدی برای کاهش چربی های خون وارد بازار شده ولی تلاش برای یافتن مواد موثرتر و کم عارضه تر همچنان ادامه دارد. با توجه به گزارشات پراکنده مبنی بر احتمال تـأثیر مثبت مصرف ویتامین C بر کاهش چـربی های خون در این تحـقیق تاثیر این ویتامین بر تری گلیـسرید، کلستـرول، لیپو پروتئین با چـگالی پائین (LDL) و لیپو پروتئین با چگالی بالا (HDL)، در بیماران مصرف کننده لیپیدمی ، مورد بررسی قرار گرفت. در یک کارآزمایی بالینی دو سوکور دو گروه 31 نفره از بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی مصرف کننده لواستاتین انتخاب و پس از انجام آزمایشات مربوط به چربی خون، به گروه مورد روزانه 1000 میلی گرم ویتامین C و به گروه شاهد پلاسبو اضافه شد. پس از 10 هفته مجدداً خون بیماران مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج مطالعه نشان داد در هیچ یک از فاکتورهای تری گلیسرید، کلسترول و LDL از نظر آماری تغییر حاصل نشده، ولی میزان HDL بیماران تحت درمان با ویتامین C در مقایسه با گروهی که پلاسبو دریافت کرده بودند افزایش پیدا کرده بود (05/0P

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Hyperlipidemia, Cholesterol, Triglyceride, LDL, HDL, Vitamin C.
Subjects: WG Cardiovascular System
QU Biochemistry > Nutrition.vitamins
QY Clinical Pathology
Divisions: Reserach Vice-Chancellar Department > Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Depositing User: Users 1 not found.
Date Deposited: 05 Sep 2017 05:57
Last Modified: 05 Sep 2017 05:57
URI: http://eprints.skums.ac.ir/id/eprint/4505

Actions (login required)

View Item View Item