The effect of black and green-tea extracts on dental-plaque forming Streptococci

Hamdi, k. and Shoae Hassani, a. and Ordouzadeh, n. and Ghaemi, A. (2008) The effect of black and green-tea extracts on dental-plaque forming Streptococci. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences, 10.

[img]
Preview
Text
25.pdf

Download (367kB) | Preview
Official URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-474-fa.html

Abstract

زمینه و هدف: چای از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در ایران است. اثرات ضد میکربی چای روی میکروارگانیسم‌های متعددی به اثبات رسیده است و یافتن فرآورده های طبیعی مانند مشتقات چای، که فاقد مخاطرات بر سلامت انسان باشند جهت کاهش ارگانیسم های پاتوژن ضروری بنظر می رسد. لذا این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره چای سیاه و سبز ایرانی بر استرپتوکوک‌های دهانی (استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس میتیس و استرپتوکوکوس سنگوییس) و اثر بازدارندگی آنها از تشکیل بیوفیلم، روی عوامل ایجاد کنندۀ پلاک‌های دندانی و پوسیدگی دندان انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی پس از عصاره گیری نمونه ها با حلال متانول50 و جدا نمودن مجدد در فاز اتیل استـــات، عصاره ها توسط فیلتر 44/0 میکرون استریل شده و در 4 درجۀ سانتیگراد نگهداری شدند. از روش تهیۀ رقت های متوالی در محیط مایع برای محاسبۀ حداقل غلظت بازدارندگی و با تلقیح باکتری‌ها به درون ارلن های حاوی لام‌های شیشه‌ای برای سنجش تشکیل بیوفیلم استفاده شد. تشکیل بیوفیلم با کشت نمونه از روی لام ها و شمارش کلنی‌ها و همچنین مقایسۀ آنها در زیر میکروسکوپ فاز کنتراست با نمونۀ شاهد (محیط های تیمار نشده) مقایسه گردید. میانگین اندازه گیری‌ها در سه بار تکرار بیان و خطاها در هر نمونه با استفاده از آزمون آماری استاندارد (ANOVA) تعیین گردید. یافته ها: میکروسکوپ فاز کنتراست کاهش فوق العاده ای را در چسبیدن میکروارگانیسم های تیمار شده به یکدیگر در مقایسه با نمونۀ شاهد نشان داد. در غلظت 1 میلی گرم در میلی لیتر از عصارۀ چای سیاه بیوفیلم تشکیل نشد و غلظت 5/1 میلی گرم در میلی لیتر از عصارۀ چای سبز نیز بازدارندۀ کامل تشکیل بیوفیلم بود. عصاره های چای سیاه و سبز، به ترتیب در غلظت 5/2 و 3 میلی گرم در میلی لیتر اثر باکتریسایدی روی استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس میتیس و استرپتوکوکوس سنگوییس داشتند. نتیجه گیری: عصاره های چای به هر دو صورت چای سیاه و سبز خاصیت باکتریسایدی داشتند و اثر ضد میکربی چای سیاه بر روی استرپتوکوک های دهانی و ممانعت از تشکیل بیوفیلم توسط آنها بیشتر از چای سبز است.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Biofilm, Camellia sinensis, Dental plaques, Oral streptococci, Tea extract.
Subjects: WU Dentistry. Oral surgery
QV pharmacology > QV 752 Pharmacognosy
Divisions: Reserach Vice-Chancellar Department > Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Depositing User: zahra bagheri .
Date Deposited: 02 Sep 2017 07:06
Last Modified: 02 Sep 2017 07:06
URI: http://eprints.skums.ac.ir/id/eprint/4180

Actions (login required)

View Item View Item