Prevalence of bacterial contamination in orange and apple juices and correlation with some other factors in Shahrekord, 1385.

Sharafati-Chaleshtori, F. and Sharafati-Chaleshtori, R. (2008) Prevalence of bacterial contamination in orange and apple juices and correlation with some other factors in Shahrekord, 1385. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences, 10.

[img]
Preview
Text
34.pdf

Download (156kB) | Preview
Official URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-157-fa.html

Abstract

چکیده: زمینه و هدف: آب میوه ها بخش مهمی از رژیم های غذایی مدرن در بسیاری از کشورها و جوامع بشری می باشند که در صورت آلوده بودن به پاتوژنهای باکتریایی می توانند باعث عفونت های مختلف دستگاه گوارشی گردند. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان شیوع آلودگی باکتریایی در آب میوه های سیب و پرتقال و ارتباط آن با برخی عوامل دیگر انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 360 نمونه آب میوه بسته بندی از نوع سیب و پرتقال تولیدی سه کارخانه داخلی در زمان های شش ماهه اول و شش ماهه دوم پس از تولید در سال 1385 انجام شد. پس از کشت نمونه ها در محیط های کشت مختلف، در صورت رشد کلنی های باکتریایی، تعداد کلنی ها شمارش و با استفاده از تست های تشخیصی مورد شناسایی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون کای دو تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: میزان شیوع آلودگی در این مطالعه برابر با 4/4 درصد و میانگین شمارش کلی باکتری ها در نمونه های آلوده (colony formation unit/milliliter) cfu/ml 103×45/1 بود. باکتری های جدا شده شامل: استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس 10 مورد (5/62)، استافیلوکوکوس ارئوس 3 مورد (19)، باسیلوس سوبتیلیس 2 مورد (5/12) و باسیلوس سرئوس 1 مورد (6) بود. شیوع آلودگی به نوع آب میوه و نوع کارخانه بستگی نداشت (05/0P>) ولی با زمان تولید ارتباط معنی داری داشت (01/0P

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Bacterial contamination, Fruit juice, Packaging.
Subjects: WC Communicable Diseases
WD Nutrition Disease and metabolic diseases
Divisions: Reserach Vice-Chancellar Department > Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Depositing User: zahra bagheri .
Date Deposited: 02 Sep 2017 07:56
Last Modified: 02 Sep 2017 07:56
URI: http://eprints.skums.ac.ir/id/eprint/4156

Actions (login required)

View Item View Item