Comparison of bacterial contamination of raw and pasteurized milk used in Shahrekord in 2006

Fadaei, A.M. and Jamshidi, E. and Kheiri, S. (2008) Comparison of bacterial contamination of raw and pasteurized milk used in Shahrekord in 2006. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences, 10.

[img]
Preview
Text
22.pdf

Download (182kB) | Preview
Official URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-7-fa.html

Abstract

چکیده: زمینه و هدف: شیر نقش عمده ای در تغذیه انسان دارد. لذا کنترل و نظارت بر موازین بهداشتی آن در طول تهیه، حمل و نقل، نگهداری و عرضه بسیار حیاتی است. با توجه به اینکه مصرف شیرخام (غیر پاستوریزه) در استان چهارمحال و بختیاری بالا است این پژوهش با هدف تعیین میزان آلودگی باکتریولوژیکی در شیر خام و پاستوریزه در شهرکرد انجام شد. روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی – تحلیلی است که در سال 1385 در مراکز جمع آوری و کارخانجات تولید شیر شهرستان شهرکرد انجام شد. تعداد 300 نمونه شیر خام از پنج مرکز جمع آوری شهرکرد در ظروف استریل 200 میلی لیتری و تعداد 120 نمونه شیر پاستوریزه از کارخانجات تولید شیر و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به روش سهمیه ای در دو فصل تابستان و زمستان جمع آوری گردید. کلیفرم ها به روش محتمل ترین تعداد (MPN) بر روی محیط کشت لاکتوز برات، جهت شمارش کلی باکتری ها (TC) از محیط کشت ویولت رد بایل آگار و جهت جدا سازی اشرشیا کلی از محیط کشت ائوزین متیلن بلو (EMB) و جهت تشخیص افتراقی ازآزمایش ایم ویک (IMVIC) استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های مجذور کای، من ویتنی و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: نتایج نشان داد که 70 (208 مورد) نمونه های شیر خام به اشرشیا کلی آلوده بودند و 5/80 (242 مورد) نمونه ها آلودگی کلیفرمی داشتند. بیشترین میزان آلودگی در منطقه جنوب غربی با 88 و کمترین میزان در منطقه شمال شرقی 3/58 بود (05/0P

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Bacteria, Pasteurization, Milk.
Subjects: WC Communicable Diseases > Infection.Bacterial Infections
WD Nutrition Disease and metabolic diseases
Divisions: Reserach Vice-Chancellar Department > Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Depositing User: zahra bagheri .
Date Deposited: 02 Sep 2017 07:17
Last Modified: 02 Sep 2017 07:17
URI: http://eprints.skums.ac.ir/id/eprint/4142

Actions (login required)

View Item View Item