A study on Cryptosporidium contamination in lettuce collected from different areas in Shiraz

Razavi, S. M. and Nasirinasab-Rafsanjani, M. and Bahrami, S. (2010) A study on Cryptosporidium contamination in lettuce collected from different areas in Shiraz. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences, 12.

[img]
Preview
Text
3.pdf

Download (172kB) | Preview
Official URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-369-fa.html

Abstract

زمینه و هدف: کریپتوسپوریدیوم، یکی از انگل های مشترک انسان و دام با میزبان های متنوع، به عنوان یک عامل بیماریزا در انسان به ویژه در افراد دچار سرکوب یا نقص ایمنی به خوبی شناخته شده است. از نظر همه گیر شناسی راه های انتقال کریپتوسپوریدیوم شامل انتقال اووسیست مقاوم از راه آب آشامیدنی، سبزیجات و غذا است. هدف از مطالعه ی حاضر،‌ مقایسه میزان آلودگی کریپتوسپوریدیایی کاهوهای عرضه شده (به عنوان یکی از منابع آلودگی انسان) در مناطق مختلف شهر شیراز است. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی 200 نمونه کاهو (هر نمونه 500 گرم) از چهار منطقه مختلف (کاهوی زرقان، کفترک، جهرمی و اهواز) در فصول بهار و تابستان سال 1385 مورد بررسی قرار گرفت. همه نمونه ها با رنگ آمیزی زیل نلسون اصلاح شده رنگ آمیزی شده و تعداد اووسیست در هر نمونه مورد شمارش قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری مربع کای و آزمون ناپارامتری کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: از 200 نمونه، 47 نمونه (5/23) آلوده بودند. مقایسه ی آماری نتایج نشان داد که بجز کاهوی جهرم که آلودگی آن در بهار بیش از تابستان بود (05/0P

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Contamination Cryptosporidium Lettuce Shiraz.
Subjects: WC Communicable Diseases > Infection.Bacterial Infections
QW Microbiology and Immunology
Divisions: Reserach Vice-Chancellar Department > Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Depositing User: zahra bagheri .
Date Deposited: 30 Aug 2017 04:18
Last Modified: 30 Aug 2017 04:18
URI: http://eprints.skums.ac.ir/id/eprint/4019

Actions (login required)

View Item View Item