Effect of dietary virgin olive oil on infarct volume and brain ceramide, cerebroside and phosphatidylcholine levels in rat stroke model

Rabiei, Z. and Bigdeli, M.R. and Mohagheghi, F. (2013) Effect of dietary virgin olive oil on infarct volume and brain ceramide, cerebroside and phosphatidylcholine levels in rat stroke model. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences, 15.

[img]
Preview
Text
12.pdf

Download (243kB) | Preview
Official URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-1452-fa.html

Abstract

زمینه و هدف: سکته مغزی سومین عامل مرگ و میر در کشورهای صنعتی بعد از بیماری های قلبی- عروقی و سرطان است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین اثر روغن زیتون بکر بر سطح لیپیدهای مغزی و کاهش حجم سکته مغزی در مدل سکته مغزی موش صحرایی انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 5 گروه 12 تایی موش صحرایی نر استفاده شد. این گروه ها شامل کنترل، شم و سه گروه آزمایشی بودند که دوزهای 25/0، 5/0 و 75/0 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن روغن زیتون بکر را به صورت خوراکی از طریق گاواژ به مدت 30 روز دریافت نمودند. دو گروه کنترل و شم آب مقطر دریافت کردند. دو ساعت بعد از آخرین دوز گاواژ شده هر گروه 12 تایی به دو زیر گروه تقسیم شدند. زیر گروه (middle cerebral artery occlusion)MCAO، به منظور اندازه گیری حجم سکته مغزی و زیر گروه دیگر برای آنالیز لیپیدهای مغزی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های ANOVA و تست تعقیبی LSDو آزمون ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: پیش تیمار با روغن زیتون بکر خوراکی با دوز 5/0 و 75/0 میلی لیتر بر کیلوگرم در روز باعث افزایش سطح فسفاتیدیل کولین بافت مغز گردید (05/0P

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Brain ischemia, Ceramide, Cerebroside, Phosphatidylcholine, Rat, Virgin olive oil.
Subjects: WL Nervous system
QV pharmacology > QV 752 Pharmacognosy
Divisions: Reserach Vice-Chancellar Department > Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Depositing User: zahra bagheri .
Date Deposited: 29 Aug 2017 04:48
Last Modified: 29 Aug 2017 04:48
URI: http://eprints.skums.ac.ir/id/eprint/3836

Actions (login required)

View Item View Item