Application of the stages of change model to dairy consumption among students of Shahrekord University of Medical Sciences

Jafari, F. and Beladian-Behbahan, S.E. and Samadpour, M. and Kholdi, N. (2013) Application of the stages of change model to dairy consumption among students of Shahrekord University of Medical Sciences. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences, 15.

[img]
Preview
Text
12.pdf

Download (182kB) | Preview
Official URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-1168-fa.html

Abstract

زمینه و هدف: الگوی مراحل تغییر در برخی از مطالعات به منظور شناخت مراحل تغییر رژیم غذایی به کار رفته است. این مطالعه با هدف بررسی کاربرد الگوی مراحل تغییر برای مصرف لبنیات در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی 423 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال 1390 بررسی شدند. نمونه گیری به روش تصادفی خوشه ای دو مرحله ای انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه 3 بخشی استفاده شد که شامل اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد بسامد مصرف غذایی (FFQ) و پرسشنامه استاندارد مراحل تغییر بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای-اسکوئر، من ویتنی، کروسکال والیس و رگرسیون لجستیک در نرم افزار SPSS آنالیز شدند. یافته ها: میانگین سنی دانشجویان 3/3 ± 1/22 سال (با دامنه 35-18 سال) بود. 4/67 آن ها مونث و 21 متاهل بودند. بیشترین و کمترین فراوانی مصرف لبنیات به ترتیب مربوط به پنیر و کشک بود. اکثر دانشجویان (1/78) روزانه سهم کافی از لبنیات مصرف نمی کردند. در دانشجویان مجرد نسبت به افراد متاهل سهم مصرف روزانه لبنیات بیشتر بود (05/0>P). بررسی مصرف لبنیات بر اساس الگوی مراحل تغییر نشان داد که اکثر دانشجویان (1/24) در مرحله تفکر و کمترین آن ها در مرحله پیش از تفکر (4/10) بودند. 6/54 از دانشجویان در مراحل قبل از عمل (پیش از تفکر، تفکر و آمادگی) و 4/45 در مراحل بعد از عمل (اقدام و نگهداری) برای ایجاد تغییر بودند. نتیجه گیری: از نظر مدل فرا تئوری یا مراحل تغییر، بیشتر دانشجویان مورد بررسی در مراحل قبل از عمل به ویژه مرحله تفکر قرار داشتند همچنین اکثر دانشجویان سهم کافی از لبنیات مصرف نمی کردند؛ لذا این تئوری می تواند برای طراحی مداخلاتی جهت افزایش مصرف لبنیات در این گروه از جمعیت مناسب باشد.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: الگوي مراحل تغيير، دانشجويان، مصرف لبنيات
Subjects: WA Public Health
WD Nutrition Disease and metabolic diseases
Divisions: Reserach Vice-Chancellar Department > Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Depositing User: zahra bagheri .
Date Deposited: 28 Aug 2017 05:39
Last Modified: 29 Aug 2017 04:04
URI: http://eprints.skums.ac.ir/id/eprint/3810

Actions (login required)

View Item View Item