Investigation electrocoagulation process by using iron and stainless steel electrodes for baker's yeast wastewater treatment

Arbabi, M. and Shafiei, S. and Sedehi, M. and Mazaheri-Shoorabi, I. (2014) Investigation electrocoagulation process by using iron and stainless steel electrodes for baker's yeast wastewater treatment. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences, 16.

[img]
Preview
Text
18.pdf

Download (785kB) | Preview
Official URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-1837-fa.html

Abstract

زمینه و هدف: فاضلاب صنعت خمیر مایه یکی از انواع فاضلاب های صنایع غذایی می باشد که حاوی مواد آلاینده آلی و رنگ بالا می باشد. این تحقیق با هدف بررسی فرآیند الکتروکوآگولاسیون (Electrocoagulation) با استفاده از الکترودهای آهن و فولاد ضد زنگ به عنوان روشی کارآمد برای تصفیه تکمیلی فاضلاب خمیر مایه انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی که از نوع پایلوت آزمایشگاهی بود، اثر متغیرهای بهره برداری مانند دانسیته جریان الکتریکی (80، 100، 120 و 140 آمپر بر متر مربع)، زمان (15،30، 45 و 60 دقیقه) و جنس الکترود (آهن و فولاد ضد زنگ) بر راندمان حذف اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD)، کدورت و رنگ در فاضلاب خمیر مایه مورد بررسی قرار گرفتند و شرایط بهینه بهره برداری برای هر یک از متغیرها با استفاده از روش آماری تاگوچی (Taguchi) تعیین شد. یافته ها: بر اساس نتایج، راندمان حذف COD، کدورت و رنگ با افزایش دانسیته جریان الکتریکی و زمان بهره برداری افزایش یافت و راندمان الکترود فولاد ضد زنگ بیشتر از الکترود آهن بود. شرایط بهره برداری بهینه فرآیند الکتروکوآگولاسیون برای تصفیه تکمیلی فاضلاب خمیر مایه در دانسیته جریان الکتریکی 120 آمپر بر متر مربع و زمان ماند 45 دقیقه و با استفاده از الکترود فولاد ضد زنگ به دست آمد. در این شرایط راندمان حذف COD، کدورت و رنگ به ترتیب برابر 84/54، 98/44 و 26/40 درصد بوده و میزان خوردگی الکترود و انرژی الکتریکی مصرف شده به ترتیب 086/0 گرم در لیتر و 226/3 وات در لیتر بود. نتیجه گیری: با در نظر گرفتن اولویت های زیست محیطی و اقتصادی می توان فرآیند الکتروکوآگولاسیون در شرایط بهینه بهره برداری را به عنوان یک فرآیند تصفیه تکمیلی فاضلاب های با بار آلودگی بالا و رنگ زیاد پیشنهاد نمود.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Baker’s yeast wastewater, Electrocoagulation, Chemical oxygen demand, Iron electrode, Stainless steel electrode
Subjects: WA Public Health > Public Health Education WA.18 > WA 30 Social, Economic, and Environmental factor in public health
WA Public Health > WA 30 Social, Economic, and Environmental factor in public health
Divisions: Reserach Vice-Chancellar Department > Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Depositing User: zahra bagheri .
Date Deposited: 28 Aug 2017 05:25
Last Modified: 28 Aug 2017 05:25
URI: http://eprints.skums.ac.ir/id/eprint/3759

Actions (login required)

View Item View Item