Determine the prevalence contamination foods to synthetic colors with thin layer chromatography in Shahrekourd

Aalipour, F. and Mahdavi, F. (2016) Determine the prevalence contamination foods to synthetic colors with thin layer chromatography in Shahrekourd. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences, 17.

[img]
Preview
Text
5.pdf

Download (690kB) | Preview
Official URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-2275-fa.html

Abstract

زمینه و هدف: رنگ های مصنوعی بعنوان یکی از افزودنیهای غذایی بطور وسیع در مواد غذایی استفاده می شوند. استفاده نامناسب از رنگ های مصنوعی در مواد غذایی مخاطراتی مانند آلرژی و سرطان را برای مصرف کنندگان ایجاد می کنند. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع آلودگی مواد غذایی به رنگ های مصنوعی انجام شد. روش بررسی: این بررسی یک مطالعه توصیفی است. در این مطالعه تعداد 2458 نمونه مواد غذایی شامل نبات، پولکی، چارقنادی، انواع شیرینی های خامه ای و غیر خامه ای، بستنی، جوجه کباب و مایعات زعفرانی بوسیله بازرسین بهداشتی از کارخانه ها، کارگاهها، قنادی ها، رستوران ها و فست فودهای استان چهارمحال و بختیاری طی سالهای 1389 تا 1392 جهت کنترل و نظارت بصورت تصادفی نمونه برداری و به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ارسال گردیدند. همه نمونه های ارسالی بر اساس استاندارد ملی شماره 2624 به روش کروماتوگرافی لایه نازک TLC آزمایش شدند. یافته ها: این مطالعه نشان داد که 33.8 (56.2-7.1) نمونه های مورد بررسی با رنگ های مصنوعی رنگ شده بودند. تارترازین 67.8 از رنگ های مصنوعی مصرف شده را تشکیل داد. بیشترین فراوانی مصرف رنگ های مصنوعی در نمونه های چارقنادی با 56.2 و کمترین فراوانی در بستنی با 7.1 مشاهده شد. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که مصرف غیر قانونی رنگ های مصنوعی در مواد غذایی شایع شده است و تداوم این وضع سلامت جامعه را تهدید می نماید و لذا آموزش و نظارت جهت حفظ سلامت جامعه امری مهم و ضروری است.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Synthetic colors, Food, Prevalence contamination, TLC.
Subjects: WD Nutrition Disease and metabolic diseases
Divisions: Reserach Vice-Chancellar Department > Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Depositing User: zahra bagheri .
Date Deposited: 27 Aug 2017 03:20
Last Modified: 27 Aug 2017 03:20
URI: http://eprints.skums.ac.ir/id/eprint/3656

Actions (login required)

View Item View Item