Comparative antibacterial effects of essential oils of Melissa officinalis and Deracocephalum moldavica L. against some pathogenic bacteria in food in vitro

Alizade, O. and Ehsani, A. and Hashemi, M. and Mohamadi, Sh. and Khalili, S. (2015) Comparative antibacterial effects of essential oils of Melissa officinalis and Deracocephalum moldavica L. against some pathogenic bacteria in food in vitro. Journal of Shahrekord Uuniversity of Medical Sciences, 17.

[img]
Preview
Text
61.pdf

Download (990kB) | Preview
Official URL: http://journal.skums.ac.ir/article-1-1989-fa.html

Abstract

زمینه و هدف: استفاده از نگهدارنده‌های شیمیایی و مضرات آنها، سبب شده که تولید کنندگان مواد غذایی اخیرا گرایش به استفاده از نگهدارنده‌های طبیعی در مواد غذایی پیدا کنند. اسانس‌های گیاهی که همان روغن‌های فرار (volatile oils) می باشند، روغن‌های مایع و معطر گیاهان اند. گیاهان معطر حاوی اسانس هایی با خواص ضد میکروبی هستند. در این مطالعه اثرات ضدباکتریایی اسانس‌های بادرنجبویه (Melissa officinalis) و بادرشبو (Dracocephalum moldavica) علیه 4 باکتری بیماریزای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی پس از تهیه باکتری های مورد بررسی، با روش انتشار بر روی دیسک قطر هاله ممانعت از رشد و با روش میکرودایلوشن حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی برای هر دو اسانس بادرنجبویه و بادرشبو تعیین شد و جهت مقایسه نتایج از نرم افزار SPSS با آزمون T test استفاده گردید و سطح اختلاف معنی دار کمتر از 0/05 انتخاب شد(P< 0/05). یافته ها: نتایج این مطالعه بیانگر تاثیر ضد میکروبی قوی دو اسانس فوق روی این باکتری ها بود. باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با حداقل غلظت ممانعت کنندگی mg/mL 1/2 (برای هر دو اسانس) حساس‌ترین باکتری در مقابل اسانس‌های بادرنجبویه و بادرشبو بود. در این میان اسانس بادرنجبویه اثرات ضد باکتریایی قوی‌تری علیه باکتری‌های مورد آزمایش در مقایسه با اسانس بادرشبو داشت. نتیجه گیری: نتایج حاصل بیانگر توان مهارکنندگی و ضد باکتریایی اسانس های بادرنجبویه و بادرشبو علیه این میکروارگانیسم های بیماریزا می باشد که می تواند بعنوان یک ماده ضد میکروبی گیاهی، جایگزینی مناسب برای ترکیبات شیمیایی ضد باکتری باشد و در صنایع غذایی و داروسازی مورد استفاده قرار گیرد.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Deracocephalum moldavica L., Melissa officinalis, Plant essence, Anti-bacterial properties.
Subjects: WC Communicable Diseases > Infection.Bacterial Infections
QV pharmacology > QV 752 Pharmacognosy
Divisions: Reserach Vice-Chancellar Department > Journal of Shahrekord University of Medical Sciences
Depositing User: zahra bagheri .
Date Deposited: 26 Aug 2017 08:43
Last Modified: 26 Aug 2017 08:43
URI: http://eprints.skums.ac.ir/id/eprint/3635

Actions (login required)

View Item View Item